Ovenschotel met gehakt, spinazie en puree
(+2 pers.)
Ingrediƫnten:
- Gehakt naar keuze +/- 300gr
- 5 aardappelen van gemiddelde grootte
- 1 potje tomatenpuree
- Rozemarijn
- Sambal oelek (eigen keuze!)
- 2 teentjes look
- 1 rode ui
- Zak verse bladspinazie
- klein potje ricottakaas
- 20 gram goede boter voor in de puree + boter om in te vetten
- 5 aardappelen van gemiddelde grootte
- 1 potje tomatenpuree
- Rozemarijn
- Sambal oelek (eigen keuze!)
- 2 teentjes look
- 1 rode ui
- Zak verse bladspinazie
- klein potje ricottakaas
- 20 gram goede boter voor in de puree + boter om in te vetten
- 1 eigeel
- lekje melk
- lekje melk
- geraspte kaas
- paneermeel
- peper en zout
- Bakboter en olijfolie
- paneermeel
- peper en zout
- Bakboter en olijfolie
Bereiding:
- Was en schel de aardappelen
- Neem een pot en kook water
- Snij of hak de look en de ajuin in kleine stukjes
- Bij kokend water doe je de aardappelen erin
- Neem een grote pan, beetje bakboter erin, look en ajuin, goudbruin laten bakken
- Gehakt erin en onder elkaar pletten met een vork
- Is het gehakt goudbruin? Doe het potje tomatenpuree en 2 el ricotta erbij, roeren en laten pruttelen
- Aardappelen al gaar? Prik eens met een vork in de aardappel.
- Giet de aardappelen af
- Plet de aardappelen, voeg een scheut melk, de goede boter en het eigeel erbij
- Voeg wat zout en peper bij de puree en proeven
- Was de spinazie
- Neem een tweede pot, beetje olijfolie en doe daar de spinazie beetje bij beetje in
- De spinazie zal snel krimpen
- Zet de oven op 220°C
- Proef even van het gehaktmengsel
- Doe wat rozemarijn erin (beetje bij beetje, proeven!!!) en eventueel peper en zout
- Neem een ovenschotel en vet in.
- Doe eerst het gehaktmengsel erin, dan de spinazie en dan de puree
- Wil je een korstje? strooi wat paneermeel (niet te veel) erover, dan de geraspte kaas en dan nog kleine stukjes goede boter.
May the food be with you!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten