Gekruide gehaktballen in tomatensaus
(2 pers.)
eventueel met rijst of frietjes
foto bron: koken.vtm.be
Ingrediƫnten:
Voor de balletjes:
- 1 x pakje varkens- of rundergehakt
- paneelmeel
- 1 x ajuin
- 2 x teentjes look
- vers gehakte peterselie
- 1 x rode paprika
- 1 halve koffielepel sambal oelek
- 1 x eigeel
- zout en peper
- 2 soeplepels olijfolie
- 1 sjalot
- 1 blik tomatenvlees in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 soeplepels light room
- zout en peper
- basilicumkruiden
Bereiding:
- Zet de pot op en laat water koken, doe er een klein beetje olijfolie bij
- Snij de ajuin, de teentjes look, de rode paprika en de verse peterselie in kleine stukjes, zorg er wel voor dat alle pitjes uit de paprika zijn
- alle ingrediƫnten voor de balletjes in 1 grote kom kneden. Gebruik niet te weinig paneermeel, als het geheel nog te veel plakt doe je er nog een beetje bij.
- Rol grote balletjes en doe ze allen in het gekookte water
- neem een ander klein potje, de olie er in, bak daarin de sjalot goudbruin
- voeg het blik tomatenvlees toe en roeren tot het pruttelt
- voeg het blikje tomatenpuree en de light room erbij en roeren
- doe het bouillonblokje erbij en roeren
- zout, peper, basilicumkruiden erbij, roeren en proeven
- voort laten pruttelen op een laag vuurtje
- als de gehaktballen gaar zijn, haal je ze eruit en bak je ze in de pan
- doe de gehaktballen bij de saus.
May the food be with you!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten