Quiche homemade
Met spekjes, spinazie, ajuin, in rode wijn gegaarde champignons, kerstomaatjes, geitenkaas en parmezaan.
(3pers)
Met spekjes, spinazie, ajuin, in rode wijn gegaarde champignons, kerstomaatjes, geitenkaas en parmezaan.
(3pers)
Ingrediƫnten:
- Bladerdeeg
- 6 kleine blokjes spinazie
- 2 bakjes of 1 groot bakje spekjes
- 1 ajuin
- 1 bakje Parijse champignons
- 1 rond geitenkaasje zonder pel (versafdeling)
- kerstomaatjes
- parmezaan
- goede scheut rode wijn
- boter
- 5 eieren
- room
- peper en zout
Bereiding:
- Snij de ajuin en de champignons in stukjes naar keuze
- bak de spekjes, doe ze daarna in een koude kom om te laten afkoelen
- zet een pan op het vuur, als het vuur heet is, de champignons erin en onmiddellijk daarna een goede scheut rode wijn, laat ze garen in de wijn
- zet de spinazie op
- doe de champignons, de (rauwe!)ajuin en de spinazie mee in de kom van de spekjes, roeren
- laat even afkoelen en kruid naar keuze.
- oven op 190°
- smeer de taartvorm in met boter (zodat het deeg niet blijft plakken)
- doe de bladerdeeg in de vorm en prik enkele gaatjes
- het mengsel op het bladerdeeg
- kluts de eieren met wat room en parmezaan, voeg er peper en zout aan toe
- doe de eieren bij het geheel (zie foto)
- werk af met stukjes geitenkaas en kerstomaatjes
- in de voorverwarmde oven, ongeveer een 20 tal minuten in hete lucht.
May the food be with you!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten