vrijdag 21 juni 2013

Wat eten we vanavond? 21/06



Ovenschotel met gehakt, spinazie en puree 
(+2 pers.)


Ingrediƫnten:

- Gehakt naar keuze +/- 300gr
- 5 aardappelen van gemiddelde grootte
- 1 potje tomatenpuree
- Rozemarijn
- Sambal oelek (eigen keuze!)
- 2 teentjes look
- 1 rode ui
- Zak verse bladspinazie
- klein potje ricottakaas
- 20 gram goede boter voor in de puree + boter om in te vetten
- 1 eigeel
- lekje melk
- geraspte kaas
- paneermeel
- peper en zout
- Bakboter en olijfolie

Bereiding:

  • Was en schel de aardappelen
  • Neem een pot en kook water
  • Snij of hak de look en de ajuin in kleine stukjes
  • Bij kokend water doe je de aardappelen erin
  • Neem een grote pan, beetje bakboter erin, look en ajuin, goudbruin laten bakken
  • Gehakt erin en onder elkaar pletten met een vork
  • Is het gehakt goudbruin? Doe het potje tomatenpuree en 2 el ricotta erbij, roeren en laten pruttelen
  • Aardappelen al gaar? Prik eens met een vork in de aardappel.
  • Giet de aardappelen af
  • Plet de aardappelen, voeg een scheut melk, de goede boter en het eigeel erbij
  • Voeg wat zout en peper bij de puree en proeven
  • Was de spinazie
  • Neem een tweede pot, beetje olijfolie en doe daar de spinazie beetje bij beetje in
  • De spinazie zal snel krimpen
  • Zet de oven op 220°C
  • Proef even van het gehaktmengsel
  • Doe wat rozemarijn erin (beetje bij beetje, proeven!!!) en eventueel peper en zout
  • Neem een ovenschotel en vet in.
  • Doe eerst het gehaktmengsel erin, dan de spinazie en dan de puree
  • Wil je een korstje? strooi wat paneermeel (niet te veel) erover, dan de geraspte kaas en dan nog kleine stukjes goede boter.
May the food be with you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten