maandag 24 juni 2013

Wat eten we vanavond? 25/06

Tartaar van zalm met granny smith en avocado
(2 pers.)

                                                                                                     bron foto: dagelijkse kost

Dit gerecht is snel klaar! Vanavond trek ik een foto van mijn creatie!

Ingrediënten:

  • 1 pakje gerookte zalm (+/- 8 hele plakjes)
  • max. 250 gram verse zalm (ontveld!!)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 x lente ui
  • verse bieslook
  • 1 x limoen
  • Pijnboompitten (naar eigen smaak)
  • Tuinkers
  • Balsamico azijn
  • Notenbrood of groffe pistolet
  • Grof zout en peper


Bereiding:

  • Snij de gerookte zalm en de verse zalm in kleine stukken, snijden of hakken, niet pletten!
  • Neem een kom en doe daar de zalm in
  • 1/2e van de appel ontpitten, schellen en in kleine stukken erbij
  • volledige avocado ontpitten, schellen en in kleine stukken erbij
  • lente ui wassen en in kleine stukken erbij
  • pers de helft van de limoen erbij (niet té veel!)
  • klein handje pijnboompitten erbij
  • roer onder elkaar
  • grof zout en peper erbij en roer
  • neem een dresseer-ring en doe het geheel in de ring, niet te hard pletten!
  • schuif de dresseer-ring mooi naar boven
  • knip wat bieslook op het geheel
  • doe er tuinkers en een lekje balsamico op
  • rooster het notenbrood met eventueel wat olijfolie of snij de pistolet in stukken en rooster op dezelfde manier 

May the food be with you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten