maandag 24 juni 2013

Wat eten we vanavond? 24/06

Volkoren spaghetti "Elounda"
(2 pers.)


Het verhaal:
Op 6 juni 2013 vertrok ik naar Kreta, meer bepaald naar Elounda. Daar aangekomen in het hotel mochten we proeven van heerlijke, ter plaatse gekweekte olijven en verse fetakaas. Ook de Italiaanse keuken kwam in het hotel uitgebreid aan bod. Daar kwam ik op het idee om een volkoren spaghetti te maken met een pesto-saus, olijven, zongedroogde tomaten en feta. OVERHEERLIJK!
Kijk maar naar het huisgemaakte resultaat...

Ingrediƫnten:
  • 1 pak volkoren spaghetti (goed voor 3 personen)
  • potje groene pesto alla genovese (+/- 190gr)
  • feta kaas (blokjes)
  • groene en/of zwarte olijven (liefst ontpit)
  • zongedroogde tomaatjes
  • 2 teentjes look
  • 1 rode ui
  • basilicum (kruiden)
  • grof zout en peper
  • olijfolie
Bereiding:
  • Neem een pot, laat water koken
  • kookt het water? Doe daar een groot hand spaghetti in
  • Snijd de ui en de look in fijne stukken
  • Neem een kleine pot voor de saus, een scheut olijfolie in
  • Bak de look en de ui goudbruin
  • Doe er de pesto bij (3/4e van het potje) en roeren 
  • Je gaat zien dat de olie gaat vrijkomen, geen probleem
  • Snij de olijfjes in stukjes, rondjes of blokjes (jouw keuze)
  • Is de spaghetti al klaar? Tip: Gooi eens een sliertje tegen de keukentegels, blijft het plakken? Klaar!
  • Doe de spaghetti in een bord, voeg daar de saus bij en roer even onder elkaar.
  • Wat basilicum kruiden erop
  • Olijven, zongedroogde tomaten, feta-blokjes erbij
  • Beetje grof zout en peper
TIPS: Lekker met een ciabatta broodje of extra Parmezaanse kaas


May the food be with you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten