woensdag 26 juni 2013

Wat eten we vanavond? 26/06

Tortellini met gorgonzolasaus
(2 pers.)

Ik verkies tortellini met ricotta en spinazie (eigen keuze)


Ingrediënten:
  • 1 pak tortellini naar keuze, voor grote eters 1 pak per persoon
  • 2 x kleine sjalotten of 1 grote
  • Pakje zachte gorgonzola kaas
    (bij voorkeur "Dolce" van merk Carrefour)
  • 1 x brikje light room
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • Maizena sausbinder
  • Olijfolie
Bereiding:
  • Zet een grote pot water op, voeg een wolkje olijfolie toe en laat koken
  • snij de sjalotjes in kleine stukjes
  • Doe de tortellini in het gekookte water
  • Neem een klein potje en doe daar twee eetlepels bakboter in
  • bak de sjalotjes goudbruin
  • snijd 3/4e van de gorgonzola en roer het in het potje samen met 4 soeplepels light room
  • roeren, als de saus te dun is eventueel één eetlepel maizena bijvoegen, roeren (opgepast voor klonters)
  • klein beetje zout en peper
  • knip de bieslook en de peterselie
  • voeg het bij de saus
  • Tortellini klaar (max 10 minuten koken)? Neem er eentje uit en proef eens.
De "diehards" kunnen zelf tortellini maken. Vraag me niet hoe, dit heb ik nog nooit geprobeerd, maar zal dit in de toekomst wel eens doen!

May the food be with you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten