woensdag 26 juni 2013

Wat eten we vanavond? 27/06


Homemade cheeseburgers met spek
(+2 pers.)

                                                                             Bron: google

Ingrediƫnten:
  • pakje hamburgerbroodjes (2/3 per persoon) of pistolets
  • 250 gr kippengehakt of gemengd gehakt
  • 1 tomaat
  • pakje ontbijtspek
  • pakje cheddar kaas
  • pakje ijsbergsalade
  • Klein potje augurken
  • Bicky ajuintjes of 1 rode ui
  • Honing mosterd saus, ketchup of saus naar keuze
  • 1 eigeel
  • paneermeel
  • peper en zout
  • bakboter
Bereiding:
  • Doe het gehakt in een kom, het eigeel erin, paneermeel (+/- 6 eetlepels) en kneden
  • maak hamburgervormen van het gehakt
  • Neem de pan, zet op een gemiddeld vuurtje, bakboter erin en bakken maar (vaak draaien zodat de kanten niet zwart worden en de binnenkant goed kan garen)
  • Snij de tomaat in plakjes
  • Snij de ajuin in ringen (indien je ajuin neemt)
  • Snij de augurk in plakjes
  • zet alles klaar op de tafel, potje met sla, potje met tomaatjes, potje met ajuin, augurk, de cheddar op een bordje en de sauzen
  • Hamburgers bijna klaar? Snij de broodjes in twee en steek ze in de broodrooster. Indien je pistolets neemt snij ze al voor.
  • Hamburgers uit de pan, spek in de pan (de pan is al warm dus dit zal snel gaan)
May the food be with you!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten