donderdag 4 juli 2013

Wat eten we vanavond? 04/07

Pasta met zalm en champignons
(2 pers.)

Ingrediƫnten:
  • 1 zakje pasta naar keuze
  • pakje min. 8 plakjes gerookte zalm (4 per bord)
  • 1 klein doosje Parijse champignons
  • 1 rode ui
  • verse bieslook
  • zou en peper
  • olijfolie
  • 70 gram bloem
  • 70 gram boter
  • 1/2l halfvolle melk
  • 1 kippenbouillonblokje
Bereiding:
  • Zet een pot op, breng water met een wolkje olijfolie aan de kook
  • Snij de champignons in de lengte in stukken
  • snij de rode ui in stukjes
  • Doe de ajuintjes en de champignons in een kleine pan met wat olijfolie, laat ze goudbruin worden
  • Doe de pasta in het kokende water
  • Haal de champignons en de uitjes uit de pan en doe apart in een potje om daarna bij de saus toe te voegen
  • Zet een potje op een laag vuur, smelt de boter
  • klop de bloem onder de boter 
  • voeg daarbij de melk (opgepast voor klonters!) beetje bij beetje
  • Van zodra je een homogene massa hebt opgeklopt zet je het vuur harder
  • zout en peper toevoegen en het bouillonblokje
  • doe de champignons en de uitjes in de saus
  • laten pruttelen, roeren en proeven
  • Pasta klaar? Giet de pasta af
  • Doe de pasta in een bord, saus erover.
  • Knip de gerookte zalm en de bieslook in stukjes fijn over de borden.
May the food be with you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten