Pasta met zalm en champignons
(2 pers.)
Ingrediƫnten:
- 1 zakje pasta naar keuze
- pakje min. 8 plakjes gerookte zalm (4 per bord)
- 1 klein doosje Parijse champignons
- 1 rode ui
- verse bieslook
- zou en peper
- olijfolie
- 70 gram bloem
- 70 gram boter
- 1/2l halfvolle melk
- 1 kippenbouillonblokje
Bereiding:
- Zet een pot op, breng water met een wolkje olijfolie aan de kook
- Snij de champignons in de lengte in stukken
- snij de rode ui in stukjes
- Doe de ajuintjes en de champignons in een kleine pan met wat olijfolie, laat ze goudbruin worden
- Doe de pasta in het kokende water
- Haal de champignons en de uitjes uit de pan en doe apart in een potje om daarna bij de saus toe te voegen
- Zet een potje op een laag vuur, smelt de boter
- klop de bloem onder de boter
- voeg daarbij de melk (opgepast voor klonters!) beetje bij beetje
- Van zodra je een homogene massa hebt opgeklopt zet je het vuur harder
- zout en peper toevoegen en het bouillonblokje
- doe de champignons en de uitjes in de saus
- laten pruttelen, roeren en proeven
- Pasta klaar? Giet de pasta af
- Doe de pasta in een bord, saus erover.
- Knip de gerookte zalm en de bieslook in stukjes fijn over de borden.
May the food be with you!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten