woensdag 3 juli 2013

Wat eten we vanavond? 03/07

Gekruide gehaktballen in tomatensaus
(2 pers.)
eventueel met rijst of frietjes

                                                                       foto bron: koken.vtm.be

Ingrediƫnten:

Voor de balletjes:
  • 1 x pakje varkens- of rundergehakt
  • paneelmeel 
  • 1 x ajuin
  • 2 x teentjes look
  • vers gehakte peterselie
  • 1 x rode paprika
  • 1 halve koffielepel sambal oelek
  • 1 x eigeel 
  • zout en peper
Voor de saus:
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 sjalot 
  • 1 blik tomatenvlees in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kippenbouillonblokje 
  • 2 soeplepels light room
  • zout en peper
  • basilicumkruiden
Bereiding:
  • Zet de pot op en laat water koken, doe er een klein beetje olijfolie bij
  • Snij de ajuin, de teentjes look, de rode paprika en de verse peterselie in kleine stukjes, zorg er wel voor dat alle pitjes uit de paprika zijn
  • alle ingrediĆ«nten voor de balletjes in 1 grote kom kneden. Gebruik niet te weinig paneermeel, als het geheel nog te veel plakt doe je er nog een beetje bij.
  • Rol grote balletjes en doe ze allen in het gekookte water
  • neem een ander klein potje, de olie er in, bak daarin de sjalot goudbruin
  • voeg het blik tomatenvlees toe en roeren tot het pruttelt
  • voeg het blikje tomatenpuree en de light room erbij en roeren
  • doe het bouillonblokje erbij en roeren
  • zout, peper, basilicumkruiden erbij, roeren en proeven
  • voort laten pruttelen op een laag vuurtje
  • als de gehaktballen gaar zijn, haal je ze eruit en bak je ze in de pan
  • doe de gehaktballen bij de saus.
May the food be with you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten