zondag 23 juni 2013

Mmmmm....! Dipsaus-weekend


Guacamole dip
(http://onskookboek.com/guacamole-maken/1574/)
Met dit recept maak je lekkere guacamole!

Guacamole recept met avocado, limoensap, ui, look, korianderblaadjes, peper, zout, tabasco of pepertjes en stukjes tomaat

Ingrediƫnten:

  • 3 rijpe avocado’s
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 1 knoflookteentje (geperst)
  • 2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
  • zout en zwarte peper naar smaak - indien gewenst naar smaak: enkele druppels hete saus (tabasco) of een hete (jalapeno) peper: zaadjes verwijderen en de rest fijnhakken
  • 1 grote, fijngehakte tomaat
  • pak Doritos naturel of nacho's


Bereiding:
  • Snijd de drie avocado’s in de lengte door, klop een breed mes in de pit en draai met het mes zodat de pit loskomt. Lepel de avocado’s volledig leeg in een mengkom of in een vijzel.
  • Pureer de avocado met een vork (of stamp fijn in de vijzel) tot een romig mengsel zonder brokken. Je kan ook snel een blendert gebruiken.
  • Voeg 2 eetlepels vers limoensap, de fijngehakte ui, het geperst knoflookteentje, 2 eetlepels gehakte verse koriander, zout en zwarte peper toe (naar smaak). Voor meer pit voeg je ook de pikante peper of de druppels tabasco toe en meng alle ingrediĆ«nten goed door elkaar met een lepel.
  • Verwijder de zaadjes uit een tomaat, snijd het vruchtvlees in stukken en meng voorzichtig door de guacamole.
May the food be with you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten