vrijdag 28 juni 2013

Wat eten we vanavond? 28/06

Gevulde aardappel
(2 pers. begin op voorhand!)
Lekker met gestoomde spinazie.

                                                                           Bron: dagelijkse kost

Ingrediƫnten:
  • 2 grote aardappelen per persoon (bintjes, liefst zo rond mogelijk)
  • 1 klein pakje gerookte ham
  • 1 klein bakje parijse champignons
  • 1 lente ui
  • 1 rode paprika
  • 1 potje zure room +/- 25 cl
  • thijm (kruiden)
  • olijfolie
  • geraspte kaas
  • grof zout en peper
Bereiding:
  • Zet de oven op 200°
  • was de aardappelen en prik er in (kleine prikjes, liefst kleiner dan vork) over heel de aardappel
  • besprenkel de ovenschaal met wat olijfolie
  • wrijf de aardappelen ook in met wat olijfolie, dit opdat het vel niet zou barsten
  • doe de aardappelen in de oven, laat ze een uur garen, bij grote aardappelen 1 u 15 min.
  • neem 1 plak ham en snijd in kleine stukjes
  • was de champignons en snijd in kleine stukjes
  • was de rode paprika, ontpit en snijd in kleine stukjes
  • snijd 1 lente ui in kleine stukken
  • neem een potje, doe er een beetje olijfolie in en stoof de paprika en de champignons kort (niet te lang, ze mogen nog een beetje knapperig zijn)
  • beetje thijm erbij
  • doe alles in 1 kom en meng
  • doe het potje zure room erbij en meng tot 1 homogene massa
  • peper en zout erbij en proeven
  • aardappelen klaar? prik er eens in..
  • Neem ze uit te oven (laat even afkoelen)
  • Zet de oven op 180°
  • snij de 1/4 van de aardappel in de lengte en ook een stukje van de onderkant zodat de aardappel blijft staan
  • lepel de aardappel uit (let wel: de aardappel mag niet barsten)
  • doe het mengsel erin
  • wat geraspte kaas erop en zet in de oven (10 minuutjes + gril 2 minuutjes)
May the food be with you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten